Kärlek

Daniel tycker det är lite överdrivet med det här med jubileum, men det tycker ju som bekant inte jag...
Därför firar jag, tillsammans med er, att vi idag gifte oss för 3 månader sen. 
Omöjligt att döpa inlägget till något annat än kärlek ❤️. 
 
 
 

Härliga lördag

Åh vilken fin familjedag vi haft idag! Lite kämpigt var det inledningsvis men sen bkev det bättre. Vädret var ju fullständigt sagolikt och Fredriksdal fick sitt första besök av familjen Kenne Åström. 
 
Detta kan man ju inte precis klaga på...
Hoppas ni alla också haft en fin höstlördag.
KRAM på er!
 
ps. Har ni någonsin sett en sådan gigantisk gris?! 😳 ds
 
 

Projekt

Jag lovade ju er för ett par dagar lite bilder på mina senaste projekt men det har ju minst sagt varit lite hinder emellan... Idag är en klart bättre dag och dessutom har jag ju fortfarande mamma här som hämtar Alma på förskolan, vilket ger mig lite tid att fixa lite fotocollage över vad jag har haft för mig.
 
Ofta är det ju små saker som kan göra skillnad. Som lite nya sängkläder och kuddöverdrag och lite nya kuddar i sofforna. En glad hälsning i köket piggar väl också upp va?
 
Almas rum är ju alltid kul att fixa lite i. Vi slängde ut skötbordet och gav henne en bokhylla att ha alla sina älskade böcker i. Hon blev så glad att det var det allra första hon berättade för mamma när hon kom hit. "Mormor, jag har fått en ny bokhylla". Mitt lilla hjärta. Sen målade mamma bokstäver till henne igår och satte dit dem utan att säga något. Helt plötsligt hör vi från hennes rum (där hon lekt en stund) "Ååååååh så fiiiiiiina".Glädjetjut. Alltså hon är så otroligt tacksam denna lila gullunge. och jag är stolt och tacksam (så länge det varar)...
 
Sen var det dags att pimpa tvättstugan lite. Kan ju tyckas lite onödigt men jag spenderar trots allt en hel del tid här. (Alma har förresten berättat på dagis att det bara är hennes mamma som tvättar, hihihi, slut på hemlisar!). Lite ordning och reda och lite småsaker här och där och så vips så tycker i alla falla jag att det blev jättefint.
 
Ordning och reda var det ja... Åh vad det är härligt eller hur? :-) :-) En tur till IKEA genererade som sagt lite mer än vad jag tänkt men förvaringslådor är ju alltid bra att ha tänkte jag. och när de väl hade kommit hem, ja, då vad det ju bara att rensa ut säsongskläderna! Mer plats i garderober, få man fylla på nu?
 
Sista projektet vi ägnat oss åt är vardagsrummet (eller vad vi nu ska kalla det?!) nere. Det är inte slutfört men nu är i alla fall TVn på plats (dock ej på väggen än), en liten hylla där, lite tavlor på väggarna och så har mamma hjälpt mig dölja lite saker som jag inte ville skulle synas i bokhyllan. So far so good, helt enkelt.
 
Kanske tänker ni nu, din tok, du kanske skulle ta det lite lugnt. Men det gör jag. Men jag blir galen också av att göra ingenting. Jag kan ju inte bara sitta och ligga och glo hela dagarna bara för att jag har ont. Nehej, då kämpar jag på och försöker göra något kul. Och de dagarna jag inte har ont alls....
Jag då är jag helt unstopable....! :-)
 
KRAM på er!
 
 
 
 

Jag erkänner

Efter en gårdag som var långt ifrån bra så tar jag igen mig i soffan idag.
Och som jag gör det!
KvalitetsTV när den är som bst!
Inspelad "Bonde söker fru" från igår (den var i hård konkurrens med HIF-MFF och Liverpool-United, det var aldrig ens aktuellt att ta striden) och så finalen i "So you think you can dance".
Jag älskar båda två.
Så, sädär ja, nu behöver ni inte skämmas för att ni också kollar.
Eller så kan ni fnissa och idiotförklara mig.
Den bjuder jag på.
 
Puss och kram!
 
 
 
 

Kurragömma

Om man är busig så kan man ju gömma sig för sin mamma när det är dags att gå till dagis.
Om man är busig alltså.
Jag tror jag har en busig dotter.
 
 

Att läsa eller inte läsa

...det är frågan.
Nja, så var väl inte riktigt Hamlets klassiska uttryck men för mig har min lilla korrigering en stor betydelse.
Jag ska försöka förklara.
 
För några dagar sen krävde cancern ännu en allt för ung människas liv. Detta fick stor uppmärksamhet i media och för mig är det jobbigt. Det jag pratar om Kristian Gidlunds tragiska bortgång. Jobbigt vad då?
Jo ni förstår, jag hatar att läsa allt som har med den här förbannade sjukdomen att göra. Nyheter, bloggar, information, forum, alles. Man vet aldrig vilken otäck och hemsk information man kan stöta på som genererar ännu mer ångest. En del kanske tänker att man kan hitta stöd i berättelser från personer som har varit med om liknande, eller i "solskenshistorier", men vet ni vad, det finns inga positiva berättelser när det kommer till den här sjukdomen. Det finns tack och lov lyckliga slut, men vägen dit är alltid ett helvete. Ångest, vidriga cellgiftsbehandlingar, plågsam strålning, ångestladdade utvärderigar etc etc etc. Det där är inget jag behöver påminnas om, om man säger så.
 
Jag har en mycket stark övertygelse om att jag och min sjukdom är unik (det är ju också "vetenskapligt bevisat" extremt ovanligt att någon som jag drabbas) och jag kommer att gå min egen väg genom detta. Jag tar de fighter som behövs och för mig finns inget annat alternativ än att jag ska lyckas med dessa. Jag vet att jag ibland kan uppfattas som väl tjurskallig och tro att jag ska klara allt själv men jag har faktiskt flera människor runt omkring mig som hjälper mig. Alma och Daniel ger mig mer kraft än vad som kan beskrivas i ord, min fantastiska psykolog ger mig mer förnuft och kraft än vad jag någonsin kunnat tro var möjligt och sen har jag ju resten av min familj och alla vänner, ingen nämnd ingen glömd. Jag behöver inte läsa någon blogg eller lyssna på något sommarprat för att förstå vad den här sjukdomen handlar om eller för att förstå att man ska leva livet som man vill. Att inte ta saker för givet och att älska. Jag gör i alla fall allt jag kan för att inte "dras med av det där tåget" som jag tycker skenar i samhället idag. Allt man ska ha och allt man ska vara. Mycket pengar, fint hus, viktigt jobb, fantastiskt förhållande, spännande  och aktiv fritid, "välartade och perfekta" barn, vältränade och smala kroppar (hallå diet nr 2022) listan kan göras hur lång som helst. Det enda vi kan vara helt säkra på (enligt mig) gällande "den där listan" är att ingen kommer att få ihop sin vardag med allt på den. Och personligen har jag lite svårt att tro att om man nu (mot alla odds) skulle få det så blir man kanske ändå inte så särskilt lycklig för frågan är ju om det inte inte alltid finns något annat man "bör" eller skulle vilja ha...?
För mig är det lite andra saker som gäller men jag tänker som sagt inte stå här med pekpinnar. Ni som följer mig kan nog gissa vad som är viktigast för mig utan några större svårigheter, dessutom.
 
Detta är återigen ett spontant inlägg som jag passar på att skriva medans mamma hämtar Alma på förskolan (lyxigt). Det är ändå något som jag tänkt på till och från, både när jag frågar mig själv om jag skulle må bättre av att möta andra i samma situation, och när andra ibland kan tipsa mig om sådana här saker. Det som ändå till slut  fick mig att vilja skriva ner mina tankar var Kristians Gidlunds tragiska bortgång och så mycket uppmärksamhet det ändå fick. Facebook var fyllt av RIP-hälsningar, HDs kultursida hade honom på första sidan och det fanns säkert mycket mycket mer (som jag lyckades undvika). 
Jag hade ju cellgiftsbehandling i torsdags och pratade lite grand om detta med min fantastiska behandlingssköterska Åsa (ännu ett ovärderligt stöd) och när jag försökte förklara varför jag inte fick ut något positivt av att läsa saker som detta så satte hon ord (tycket jag i alla fall) exakt på vad det handlar om. "Det där ska ju inte du läsa om för du vet ju vad det det handlar dom. Det behöver de som susar genom livet och kanske har glömt lite vad som egentligen är viktigt här i livet, läsa om. Det är de som behöver läsa de där texterna."
Bra sagt, säger jag bara.
 
Det var dagens tanke. Hoppas jag inte tappat allt för många läsare nu som inte pallar läsa om sjukdom och elände :-). Min avsikt med denna bloggen kommer i alla fall alltid vara att berätta för er om livet och all den glädje som finns i mitt liv.
 
STOR KRAM till er alla.
 
ps. Jag är frikopplad från behållaren nu och smärtorna ska förhoppningsvis kunnas hålla i schack av "bara" tabletter. Just nu har jag i alla fall inte onte någonstans! :-) ds.
 

Söndagsförmiddag

På söndagar är det ju ridning, om det passar, och vi hade en förväntansfull liten ryttarinna här idag. Jag är ju inte riktigt i form för ridning (men jag är bättre idag!) så pappan i den här familjen fick göra en insats. Kul för dem båda säger jag. Själv har jag precis parkerat mig i soffan framför So you think you can dance. Har ni inte sett det programmet så måste ni bara göra set ASAP! Det hjälper till och med mot de här förbannade smärtorna. 

KRAM på er alla omtänksamma människor. 




Bakslag

Jag har verkligen lärt mig att inte tro på att "nu kommer allting att bli bra" bara för att något funkar (låter kanske lite pessimistiskt men det är faktiskt bara realistiskt) utan istället är jag alltid väldigt glad och tacksam när det kommer bra dagar. 
Faktum är ju att det har varit en del sådana den sista veckan i alla fall men så kom fredagen....
Smärta i lår, höger knä och vad kryper på mig. Det är precis så att jag lyckas hämta hem Alma. Kvällen är hemsk men natten blir ännu värre. Är vaken från 00.30 och trots att jag provar allt jag har i medicinväg minskar det inte. Smärtorna är värre än när Alma föddes (nu vet en del av er vad det handlar om....)
På morgonen kommer teamet och ger mig smärtstillande injektion och kopplar upp mig på ett konstant flöde. Fy vad det ger dåliga vibbar från cellgiftsbehandlingen i Frankrike att gå med denna, men ta i trä så har smärtorna minskat i alla fall. 
Blir så jäkla ledsen. Jag och Alma skulle ju ha myshelg och Daniel skulle vara med på Morgans svensexa i Göteborg. 
Jaja, det viktigaste är i alla fall att de här värsta smärtorna nu försvinner och sen hoppas jag att jag snart får skriva ett sånt där inlägg igen där jag är glad och tacksam!

Tusen tusen tack för alla kommentarer på mitt "tankeinlägg"! Så himla gulligt av er ❤. 






En rosa tokfia

... är nu avlämnad på förskolan. 
Sötnöt 😍.




Bara en tanke

Jag har haft en ganska bra dag idag.
I och för sig startade den redan klockan 05.30 men eftersom jag vaknade då i princip utan smärtor hade jag faktiskt inget emot att gå upp. det hela resulteradae dessutom i att morgonen blev lugn och vi hann med allt som måste göras (diskutera hur mycket frukost som ska ätas, om man ska klä av och på sig, om man ska borsta tänderna, om man inte kan titta lite till på Madicken, om man ska ha jacka eller fleece på sig, ja, ni vet, några av livets viktiga frågor liksom). Det har varit lite ledsamt på dagis ett par dagar så det kändes också skönt att kunna stanna en extra stund då jag inte behövde vara på sjukhuset förrän 09.45.
 
Man konstaterade häromdagen att jag har risigt HB-värde och som tur var kunde jag få en blodtransfusion idag. Då är det bara att parkera sig i 2,5 h och slappna av och roa sig med iPhonen eller något annat. Efter detta fick jag väl behövlig behandling av min sjukgymnast (för smärtorna). När jag rullade från sjukhuset vid 13.30 kände jag mig rejält mör och tokhungrig eftersom jag inte ätit något än... Det blev ett stopp på Sibylla (jag kan faktiskt äta hamburgare igen! :-)) och sen raka vägen hem för att däcka i sängen... Så trött! (Både transfusionen och behandlingen tenderar att ta ganska mycket kraft)
Kafffe och mina smärtstillande tabletter var ett måste när jag vaknade vid 15.40 och visste jag skulle hämta Alma vid 16. En något seg start kan man säga men så plötsligt händer det! :-)
 
Smärtan avtar allt mer, man möts av en sedvanlig bamsekram av en överlycklig tjej. Vi åker till ICA och storhandlar och fyller en hel kundvagn och skrattar och busar mest hela tiden. När vi kommer hem packar jag upp, kör en tvättmaskin, leker lite med Alma, lagar mat, äter, kollar Madicken, hänger tvätt och fixar lite allt möjligt. Ni vet, egentligen inget märkvärdigt alls men för mig är det så SJUKT HÄRLIGT. Det är faktiskt nästintill obeskrivligt att säga hur bra jag mår när jag inte har ont. Det är oerhört ledsamt i och för sig när man inser hur ont jag nästan jämt har eftersom jag reagerar såhär när jag inte har det, men ändå. Vilken fantastisk kväll vi har haft jag ch Alma. Inte ens det faktum att Daniel reser kändes särskilt jobbigt.
 
När jag bad Alma gå och välja vilken bok vi skulle läsa innan hon skulle somna sa hon plötsligt "jag vill sova i din säng mamma". Skulle inte tro att jag sa nej till det idag va? Nej ni, mina vänner, nu ska jag alldeles strax stänga ned den här datorn och krypa ner brevid det underbaraste som finns på denna jord. Och bara njuta. För fy tusan vad det är härligt.
 
Jag vill absolut inte vara någon som står med pekpinnar och talar om för andra hur ni ska leva era liv. Men ibland känner jag ändå att jag hoppas att ni tänker på hur bra ni har det i olika situationer (oavsett sjukdomar, problem eller vad den kan vara). Jag bllir själv ganska provocerad när folk säger "njut" titt som tätt, men om jag säger, ta inget för givet då? Är det bättre? Tänker man på hur bra man faktiskt har det då? Jag ville egentligen bara säga att livet faktiskt var härligt idag. Mot alla jävla odds. Det var min mycket spotana tanke.
 
Tusen tack till er ALLA som läser och alla som kommenterar.
Det ger mig så mycket glädje, energi och kämpaglöd.
Och det behövs i det härkriget, det kan jag lova.
KRAM på er!

Herregud

...så trött jag är!
Projekten slutförda men jag orkar inte ens visa er bilder... 😁
Återkommer imorgon, nu får vi se om jag lyckas hålla mig vaken hela Idolprogrammet...!




En dag fylld av projekt

Tror det är bäst att ladda med en god förmiddagsfika!
Jag återkommer med resultaten...




En stor liten tjej

Ibland kan man ju titta på henne och tycka att hon är ganska stor min lilla tjej.
När hon får för sig att prova mina Hunter-stövlar när hon ska till dagis kan vi dock båda konstatera att hon faktiskt inte är så väldigt stor...
Dock väldigt söt.
 
 
 
 
 

När pappan är borta...

... rycker farfar, farmor och gammelfarmor in och tar hand om oss - det gillar vi! ❤




En bröllopspresent?

Vi fick ju en del bröllopspresenter som innebar att vi själva skulle skaffa dem, så att säga. Det är ju egentligen inga problem att hitta saker man vill ha, inte minst när man bor i hus, men så känns det ju som man verkligen vill köpa något speciellt när det är en bröllopspresent. 

Sedan farmors gamla skinnfåtölj flyttade ner i källaren har jag funderat en del på om och hur den skulle ersättas. Det har funnits flera alternativ på tapeten. Men så för ett par veckor sen så uppenbarade det sig ett lite extra bra sådant, på Magasin 36. Jag fotade stolen och visade Daniel. Inget direkt napp. Jag visade för lillasyster och för pappa. Med beröm godkänt. Och när jag idag var i saluhallen och åt lunch slog jag liksom bara till. Har mmsat Daniel. Inget svar än. Vad tror ni? Blir den kvar här? Och beror det på att den är skitsnygg, att Daniel gillar den eller att jag oftast får min vilja igenom...? 😝




Livet förändras

Kan med glädje meddela att vi hade en fin kväll igår med en mycket god 4-rätters middag och en väldigt söt och samarbetsvillig dotter. Smärtorna var hanterbara.
Idag blev det både frukost på sängen och på café innan vi tog beslutet att leta upp en lekplats. När Alma tjöt av lycka och log med hela sin uppenbarelse medan hon klättrade runt på det mesta, ja då kände vi att vi fattat rätt beslut. Hennes lycka är ju min lycka. Jag njöt dessutom av att sitta på en bänk i solen och av att fotografera mina älsklingar som hade det så roligt.

När vi sen satte oss i bilen för att köra hem så tänkte jag ändå, herregud vad många som skulle idiotförklara vårt lekplatsbesök. Att åka till Köpenhamn för att gå på lekplats. Sannolikt kanske även vi själva innan vi fick Alma. Men livet förändras ju onekligen och det känns härligt att vi gjorde vad som var allra bäst för oss idag, och kanske inte "vad man borde göra".


Vi försöker

... spendera en helg i Köpenhamn. Måste tyvärr meddela att smärtan förstör mycket av det mysiga men jag försöker. Vi fick en bröllopspresent med akvariebesök och hotellnatt och jag ville så gärna klara av detta.
Nu pustar vi på hotellrummet, så gott man kan pusta med en liten galning som äter chips och hoppar i sängen 😝, och hoppas på att kunna gå ut och äta något gott ikväll.


Uppförsbacke

Smärtan har kopplat ett ruggigt grepp om mig för tillfället. Ingen kan riktigt förstå varför den finns där och hur vi ska kontrollera den. Varje steg för mig är i uppförsbacke. Det är så slitsamt.

Tur att man har den här underbara lilla personen i sitt liv ❤.


RSS 2.0