Dagens humörshöjare

Gud vad det är roligt att göra andra människor glada. Och när de liksom blir sådär tokglada, ja, då lever i alla fall jag länge på det.
I morse när jag vaknade bestämde jag mig för att göra en insats för farmor. Hon har länge behövt ett nytt överkast och nu är det hög tid att hennes lilla uteplats fixas till. Sagt och gjort och när jag dessutom åkte "bara" till ICA och köpte lite bär och frukter och lite förbrukningsvaror ja då utbrast farmor i att "detta var den bästa dagen på jag vet inte när". Jag lämnade farmor med ett stort leende på läpparna och vetskapen om att "hon bara skulle njuta av allt" hela eftermiddagen. Känns fint.

När jag kom hem hängde mina gardiner på låset. Eller i alla fall montörerna. Nu har både vardagsrummet och Almas rum fått gardiner och de är SÅ snygga. Åh vad jag är nöjd! Hoppas Daniel känner det samma...!

Och apropå Daniel, idag är det 2 år sedan vi förlovade oss - och 2 månader tills vi gifter oss! ❤ Undrar just om min stora älskling har tänkt på det...?

Här får ni lite bilder på gardinerna. Tyvärr är de lite dåliga i motljus men så får det bli idag. Nu ska jag fortsätta att vara på gott humör! 😊


Om man vill ha lite mer spänning i livet

ser man till att man skaffar sig det!


Med sol på näsan

tycks livet ännu mer härligt eller hur?
Alma cyklade bestämt själv hela vägen till folkparkens lekplats med sin trehjuling - och visst var det mödan värd! Vilken ljuvlig förmiddag!


Tam ta tam

Får jag lov att presentera våra nya bokhyllor på plats! Jag är mycket nöjd men vad Daniel tycker det vet jag ännu inte eftersom han (som vanligt) tycks ha somnat med Alma...!
Ni är ju några stycken som läser den här bloggen och som har hjälpt mig flytta ett par gånger och till er vill jag rikta, än en gång, ett stort TACK. Ni (vi) har konkat dessa böcker många gånger men nu har de äntligen funnit sin rätta plats i livet! Likt mig själv kanske...

Kram till både "bokkonkare" och ni andra!


Projekt bokhyllor

Lådorna är nu uppackade och en hel del böcker "funna" som ni kan se...
Ikväll pågår således projekt bokhyllor och som ni kan se har jag inte bara en, utan två, älsklingar som är bra på att montera möbler ❤.


Sista rycket

 
Nu är det dags. 
Nu tar vi de sista kartongerna. 
Projekt kontor-bibliotek-TV-rum-träningslokal-innebandyplan ska slutföras. 
Wish me luck. 
 
 

Lite helgbilder

Helgen har varit härlig trots att det fortsatt är lite dåligt med energi. Måtte det bli bättre snart. Har dock kunnat glädjas åt att rummet därnere nu är färdigt, att vi tillsammans hade mysigt "trädgårdspyssel" i lördags, att vi premiärgrillade - så gott!, att Alma och jag hade jätteroligt på "söndagsridningen", att vi hade en jättemysig söndag med Annika, Hilda och Stina, ja ni hör, det har varit en fin helg....
Här kommer några bilder också.
 
 
 
Grrr. Nu är jag motarbetad av bloggen också, appen har slutat att funka! Det tar ju alldeles för lång tid att blogga så här.. Hm, måste fixas!

Istället för förmiddagskaffe

... blev det idag två påsar blod. Mitt hb-värde är en förklaring till min trötthet och det kan ju lätt avhjälpas. Hoppas effekten visar sig snabbt, annars kanske den antågande helgen också kan hjälpa till...?


Snart färdigt?

Har ju alldeles missat att uppdatera er om vår renovering! Sakta men säkert pågår förvandlingen och nu återstår "bara" lite målning, golvläggning och lite "småfix". Snart har vi ytterligare ett fint rum att leva i!
Såhär ser det ut just nu...


Inte en dag till!

Jag vägrar kängor och dunjacka.
Nu är det dags för skinnjacka och ballerina! Heja våren!


Knappast för alltid

Vårblommor såsom krokus och snödroppar tror jag de flesta blir smått lyckliga av att se. Det är ju ofta ett tecken på efterlängtad start av våren.
Igår blev jag uppiggad av något väldigt gult som sken i vår rabatt - en "bukett" med maskrosor! Den framkallade härliga barndomsminnen och liksom påminde mig om att snart är det vår och till och med sommar!
Nu åter till rubriken... Nu när man för första gången i sitt liv har en trädgård att ta hand om är det ju inte så sannolikt att dessa små gula blommor kommer att fortsätta att göra en lycklig... Så nu gäller det att passa på att njuta - håll till godo!


Något att längta efter

Vad tror ni om att åka på bröllopsresa till det här stället?


Ibland...

...har man liksom ett behov av att bara "krypa ner i en shoppingpåse" och vara för sig själv en stund. Vissa av oss kan (som ni ser) göra detta rent bokstavligen medan andra liksom bara "backar hem" och ägnar sig åt det allra viktigaste. Det glesa bloggandet denna veckan beror delvis på detta och delvis på ett lite väl hektiskt program. Allt som skulle ordnas med har också bidragit till att jag har haft, om möjligt, ännu svårare att hålla ögonen öppna på kvällen... 😳 Och nog för att jag nog, efter närmare 4 år, kan kalla mig rutinerad bloggare, så klarar jag ännu inte att blogga sovande...!

Jag tror jag har skrivit de två senaste veckorna att jag hoppas att denna veckan ska bli lite bättre, men vi får väl göra ett nytt försök även denna vecka...? Det är lite tungt nu men för att använda en klyscha så är det ju så att det måste vara lite lågt ibland för att det kunna vara högt lite senare, typ.
Jag kämpar vidare!



Dagens pysselhörna

Lite att fixa med nu... 😊


Cykelpremiär

Förstår inte varför vi inte gjort detta tidigare?! Så himla härligt tyckte vi båda två! Nu ska det cyklas framöver!



En kort helg?

Jag sitter här i soffan bredvid Alma som kollar på Pippi och undrar lite vad helgen blev av... Tycker nog den gått lite väl fort...
Jag är fortsatt lite låg på energi men helgen har ändå varit fin. Igår hade vi besök från Hindås, då Morgan och Annie tog sig tid att spendera en lördag med oss. Väldigt mysigt och uppskattat. Vi fick dessutom en bra anledning att äta lunch på Saluhallen. Mycket gott som vanligt!
Idag har det fixats här hemma på lite alla möjliga plan och jag har dessutom gjort något väldigt roligt...
Jag tror jag låter bilden tala för sig så får ni gissa sen...!

Hoppas ni haft en fin helg, nu hoppas i alla fall jag på en vecka med lite mer energi!

KRAM till er!


Soligt värre

Tur att mamman har två par solglasögon när det ska gås till dagis! Annars hade det nämligen slutat med att mamman blev utan...!
Fler än jag som har någon liten i sin familj som bestämmer hur ni ska ha det...?! 😊


Småtrött mamma. Helpigg Alma.

Hurra för att febern nu är borta. Lilla fröken fick dock vara hemma och samla lite energi idag också, och trakassera sin mamma (och morfar när jag var på behandling) lite. För säkerhets skull tog hon en 2.45 eftermiddagslur så vi kan väl säga att hon var rätt pigg ikväll... Studsmatta, lek på lekplatsen (på andra sidan häcken - toppen!), ett pass på crosstrainern, lite bandy i källaren, lite fotboll här uppe, ja, jag fick vad jag tål! Vad pappan i huset är? I Slovakien... Dåligt med folk på min avbytarbänk alltså... Det finns bara en fördel med att Daniel är borta och det är att man inte behöver ha dåligt samvete för att man är så trist när man lägger sig tidigt...! 😊 Så nu säger jag god natt!
KRAM på er.


Nope

Vi har fortfarande en liten tjej som inte är riktigt kry.
Det enda mysiga med det är att man får ha gullungen i famnen när hon sover. I sin tur finns i och för sig ett enda problem med det, och det är ju att man inte får ett dyft gjort.
Men det får bli en annan dag helt enkelt.


Härlig påsk

Hej på er allesammans!
Hoppas ni haft en fin påsk. Familjen Kenne-Åströms påsk har varit härlig, av många anledningar tycker jag. Som vanligt är det ju bäddat för lycka när Daniel är ledig och vi får vara tillsammans. Det blir inte  sämre av att jag nu är tillräckligt bra för att kunna äta lite mat igen, onekligen gör detta att man mår bättre! Vi har fixat (läs Daniel och pappa, mest) en hel del här hemma och har haft hantverkare här som putsat och spacklat i källaren så den är nu klar för målning och golvläggning! Det har ju inte direkt varit sommarvärme men solen har i alla fall varit framme mest hela tiden och den bidrar både med energi och viss värme. Till Almas stora glädje är studsmattan nu på plats i trädgården men annars är det faktum att vår lilla tjej haft lite feber varit smolket i bägaren. Vi får hoppas på att den försvinner nu!
 
Idag styrde jag och Alma Volvon mot Mölle och Daniel sprang faktiskt dit (duktigt eller hur?!) för en liten påsklunch hos pappa. Pappa bjöd på en utsökt lunch och till Almas stora lycka fick hon "mata bäääna med moroter" efteråt. När Mille, Per och Kerstin sen kom på besök hemma, ja då såg man faktiskt inte så mycket av den där febern... En fin avslutning på påsken alltså. Här har ni några bilder i alla fall...
 
 
 
 
 
 
Nu tar vi sats igen och hoppas på en bra vecka.
KRAM till er alla som läser!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0