Jul på Nymbergsväg 6

OK, jag gör ett försök att välja lite julbilder då...
Vi får se hur många det slutar med...
 
Vi började ju vårt firande den 23e, framför allt för att Sara på julafton skulle fira vidare med Christian och hans familj. Vi njöt av glögg, canapeér och så klart julmat! Som jag längtat efter den sistnämnda. Förra året kunde jag ju inte äta en endaste bit så i år har det ju känts extra härligt.
 
 
 
På julaftonsmorgon blev det lite paketöppning där Alma framför allt var mycket nöjd med sin nya kattpyjamas...
 
 
 
Sen bar det av mot lekplatsen för lite julbus!
 
 
 
 
 
Klockan 15 är det enligt familjen Kennes traditioner obligatoriskt med kaffe och mandelmusslor och Kalle Anka, förstås.

 
Familjen Åström äter lutfisk på julafton och det gillar även de äldre generationerna av familjen Kenne så där var det bara att ge med sig... (jag och Clara kalasade i och för sig på lite lax istället...)
 
 
Sen var det äntligen dags för julklapparna! En annan var ju nyfiken som bara den men vår lilla tjej tog även denna jul med ro. Hon tyckte det var kul med tomteluvan och öppnade ett och annat paket men faktum är att hon i skrivande stund fortfarande har ett par kvar under granen...
 
 
 
Älskade Alma, så underbart det har varit att fira jul med dig.
 
 
Ja, det har ju varit fantastiskt att fira jul med alla förstås!
Här fick ni i alla fall ett litet smakprov på hus mysigt vi har haft det. Hoppas ni alla också haft en riktigt GOD JUL, nu laddar vi för att fira in det NYA ÅRET!
 
KRAM på er!
Anna
 
 
 
 
 
 
 

Nu är julen över

... och vi hoppar i vattenpölar och äter pasta gjord på julskinka. Känns liksom som ett avslut.
Julen har varit jättefin och jag ska snart skriva ett inlägg med massa fina bilder som Clara har tagit. Måste bara bestämma mig vilka jag ska ta... Tills dess bjussar vi på dessa!

God fortsättning på er!


Nu är det jul

... här i VÅRT hus!
Oj vad det är underbart. Jag har nog längtat halva mitt liv efter att få fira jul hemma hos mig själv och i år känns det extra speciellt av många anledningar.
Mina systrar är på besök och det är jättemysigt. Igår var det idel förberedelser, bland annat kokades det dubbla satser chokladkola och rullades 175 köttbullar...


Det bästa med jul

... kan vara skinkmackan, faktiskt.
Pappa levererade årets skinka igår och även om Daniel tycker att man bör vänta till dagen innan julafton kunde jag inte hia mig! Sååååå gott!
Alma som ju verkar förstå livets goda hade inte svårt att övertyga sin mamma om vad vi skulle äta till frukost idag...
MAMMA. AMMA. SKINKA!


Nytt världsrekord

Alma har idag slagit nytt världsrekord i att ta tid på sig att gå hem.
Det började med att det tydligen var glass till mellis idag, hm jag fruktade sockerreaktionen och jag tror den tog sig uttryck i tokbus med kvarvarande kompisar. Varje gång jag sa att det var dags att gå hem var svaret väldigt tydligt. INTE. Jag lät henne leka och med tanke på att det under en period varit lite ledsamt vid lämning tänkte jag att detta ju ändå var bra.

När vi väl sen kom ut var det mycket att sköta. Balansgång på sandlådan, balansgång runt gungorna, snön skulle noga undersökas, på flera ställen förstås, och sist men inte minst MÅSTE man ju hoppa från alla stenarna!
Tiden? Ja, det nya världsrekordet är 52 minuter. Hurra för Alma Åström!

Tur för henne att hon är så söt och kanske att hennes mamma har ganska stort tålamod... 😊


Mina fina vänner

Ni betyder jättemycket för mig.
Jag hoppas så att ni förstår det, inte minst nu i juletid.
Jag tänker på er jätteofta och önskar vi kunde höras oftare. Tyvärr har varken energin eller tiden räckt till att visa er detta på sistone. Låt oss hoppas på lite mer tid över till detta snart.

Jag önskar jag hade skickat julkort till er alla. Jag tycker om julkort, både att skicka och att få, men i år räckte tiden inte till till det heller. När nu julkorten trillar in får jag lite dåligt samvete även om jag vet det är dumt. Igår hängde jag upp julkorten på dörren så att vi kan se och njuta av dem allihopa. Känns mysigt. Tog ett foto nu i morse så det får bli dagens julkort från mig till er alla.
Jag önskar er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och tack för att ni finns för mig ❤.


Tiden räcker inte till!

Jag springer!
Julklappar. Husrenoveringsinköp. Sjukdomsbestyr. Tvätta, stryka, städa, handla, laga mat, det vanliga liksom. Oj, måste hämta Alma! Nöjer hon sig med lite Pippi medan jag fixar? Phu. Jag hinner inte. Jo då, det ordnar sig. Stressa inte. Allt behöver kanske inte vara perfekt? Måste bara kolla på korten...

Ungefär såhär snurrar det i huvudet just nu. Mycket mycket mycket. Men så är det väl för oss alla?! För mig känns det dock lite som om jag varit sövd en månad och sen väckte någon mig och sa att "nu är det jul, vad önskar du dig, vad ska du ge bort, hur vill du ha det?" Jag har inga svar... Försöker sortera och organisera. Detta är ju trots allt min specialitet! 😊

Apropå sortera. 250 nyframkallade kort. Hela 2012. Nu fattas bara ett nytt album. Och Karlsson klister!

Ha det fint allesammans. Och stressa inte för mycket. Haha.

KRAM!


Vi glömde ju bilden!


Nu städar vi ut hantverkarna!

Äntligen, nu är vi (i princip) färdiga med renoveringen! I alla fall är vi så färdiga så att vi äntligen kan städa i källaren. Byggdammet finns ÖVER ALLT där nere men nu ska vi göra ett allvarligt försök att bli av med det!
Daniel tog första passet i morse och jag och Alma höll oss undan genom att gå till Folkparken. Vi var ganska ensamma där idag... Kanske tilltalas folket inte av 3 grader, regn och snöblask?
Karusellen funkar i alla fall fint tycker Alma!


Luciafikq

Nyss hemkommen från Luciafika på förskolan. Mysigt ❤.


"Amma titta Amma bebis"

Just nu är det väldigt roligt att kolla på bilder när Alma var bebis. Vilken tur att hennes mamma gillar fotoalbum då! 😊

Ha en fin Lucia allihopa, för mig väntar en ny ögonoperation... Hua, men man får ju som vanligt försöka tänka på att det ska bli bättre efteråt.

KRAM, Anna


Var god stör ej,

dubbelklippning pågår 😍.


På polarexpedition?

Nej, det är ju bara Alma som ska till dagis! En frisk morgonpromenad som kräver lite (!!) kläder helt enkelt. Undrar just om de har plockat in uteserveringarna i Paris än...?


Lugg igen

Det var ju ganska länge sen jag var vän med min spegelbild och därför förekommer jag själv ju inte så ofta här. Idag har jag dock varit hos Annika och blivit ompysslad och fin och då måste jag ju bara bjuda er på en bild.
Luggen är tillbaka.
Jag gillar den.
Frågan är ju som vanligt bara hur länge...?


Mitt lilla hjärta

Åh vad det är roligt att vara med!
Först skottar man snö med morfar, sen bakar man pepparkakor med farmor.
Mitt lilla hjärta ❤,


Bus på Nymbergsväg

För varje timme som går försvinner mer och mer av den jobbiga känslan jag haft den senaste tiden och jag mår bättre och bättre. Det är så skönt och jag känner verkligen "att livet kommer tillbaka till mig".
Igår hade vi en härlig dag här hemma med familjebus här hemma på VÅR gata :-) och sen kom Ingrid och Rolf på eftermiddagen. Det var så roligt att få visa upp vårt fina hus, de har ju minst sagt varit delaktiga i processen, och vi är alla rörande överens om hur fint det blivit!
På kvällen anslöt pappa också och vi njöt av ett mycket fint julbord vid Klitterhus. Härligt.
 
 
 
 
Vintriga hälsningar från oss!

En pepparkaksbagare här bor i staden...

... hon bakade kakor mest hela gårdagseftermiddagen...😊
Och vilken lycka att mormor hade köpt formar så att man kunde baka Pippi, Lilla gubben och Herr Nilsson!


Dec. 06, 2012

Här kommer en liten lägesrapport. Jag märker att ni är många som tänker på mig och det känns underbart. Ert stöd och uppmuntran betyder jättemycket. Tack. ❤

Som säkert de flesta av er sett på FB så fick jag imorse besked av min läkare. Bilderna är oförändrade i jämförelse med septembers bilder, och de är bra, och det sker fortsatt förkalkning av skelettet. Det betyder att jag (gillar att skriva det 😊) har kontroll över de där j-vla metastaserna och att skelettet fyller på med kalk där tumörerna förut växt. Jag kan inte egentligen beskriva hur lycklig detta gör mig!

Jag skriver ju ofta om bergochdalbana men egentligen är denna veckan inte riktigt det. För den här veckan har i ärlighetens namn inneburit ett par besök i helvetet. Man vet liksom att man går på en jäkligt jobbig väg och där längre fram brinner det. Man både vill skena därifrån och attackera det. Men jag har ju inget val. Jag måste ju bara dit, och sen ut på andra sidan. Förhoppningsvis är besöket inte så långt men jag måste tyvärr berätta att när jag igår skulle få resultaten vid 9,30 av min läkare visade det sig att sjukhuset missat och inga resultat fanns tillgängliga förrän till eftermiddagen. Det blev således en bonusdag i helvetet. Det skulle dock visa sig att den riktiga analysen inte kom förrän idag så kanske kan ni gissa lite hur jag mått... Vi kan säga såhär, lycka är att få sitta och titta på de här två ❤ utan att första tanken är att jag inte kommer att få leva tillsammans med dem...

Skriver mer imorgon. Nu ska jag bara sitta här och njuta lite till.




Blogg från sjukhuset

Kämpa kämpa kämpa.
Nu gäller det att hålla huvudet över vattenytan.
Denna veckan är en riktig mardrömsvecka. 5 läkarbesök på 4 dagar. Scan idag. Resultat på onsdag. Ögonläkaren i Lund på tisdag. Behandling på torsdag. Ni har hört mig beskriva denna bergochdalbana förut. Ena stunden vill man bara fly från allt och nästa vill man bara få det gjort och få veta. Ja ja nu är det bara att slå i botten och klättra upp igen.
Först ut, äcklig kontrastvätska och CT-röntgen.
Hoppas verkligen ni har en roligare måndag.


RSS 2.0