"Alma liiiite sjuk"

Har sällskap av en liten sötnos här hemma idag. Vi kände egentligen redan i söndags att det kanske var något på gång och sen slog förkylningen till. Lite dålig timing med tanke på vår fjällsemester men det känns ändå som hon kanske är lite piggare idag, vi får hoppas på det bästa!

Själv är jag på förväntad bättring och det är härligt. Jag är smått överväldigad av alla hälsningar och glada hejarop jag fått, jag kan inte nog tacka er!

STOR KRAM till er alla från ett soligt och härligt Höganäs!


Övervinner kärlek allt?

Phu.
Nu ligger jag i soffan och bara andas. Att säga att man åkt bergochdalbana är ju en underdrift. Jag har ju återigen tagit mig igenom en av de värsta "tunnlarna" man kan gå igenom tror jag. Rädslan har de sista dagarna haft mig i ett järngrepp och det är mest bara så hemskt. Men så kommer "äntligen" dagen då man ska få besked och är det som idag positiva besked, ja då är man definitivt ute ur tunneln. Det är ljust igen. Det är inte så att man direkt skrattande skuttar vidare men för varje steg man tar känns det lättare och för varje dag som går så känns allt bättre.

Och dagens besked var som sagt positiva, det vet ju många av er alla redan. Röntgenbilderna var återigen oförändrade och det betyder inaktiva metastaser sen juni, och det mina vänner är väldigt bra! Vad som också är så skönt är att min känsla i kroppen återigen var helt rätt. Jag känner mig stark och att det är jag som har kontrollen över min kropp, och så tycks det ju också vara. Den vetskapen gör det också mycket lättare att hantera oro och rädsla som då och då ändå envisas med att "titta förbi".

När jag satt och väntade på läkaren idag kramade jag mitt Alma och Daniel-smycke och de var liksom med mig. Vi SKA alltid vara tillsammans. Det kommer jag aldrig att sluta kämpa för.


Tack igen

till Tage (eller är den Tovas?) som så snällt lånade ut sin fotbollströja och "gjorde" Almas eftermiddag!
För att få busa med Tova och Tage, få mata Malte och få prova Maritas glasögon är typ det roligaste man kan tänka sig och allt lika fröken begär... Ja, också att få göra det iklädd fotbollströja förstås!


TACK

Tack snälla ni för alla goa kommentarer! Ni gör mig ännu starkare när jag tränar, ni lyfter mig när jag deppar lite och ni hjälper mig uthärda väntan på röntgenresultat och plan för framtiden. TACK. ❤

Morgonpasset är avklarat. Nu ska vi se om vi kan få ordning på en ond nacke.


Mysigt på en söndag

Är att se Alma få visa upp sina ridkunskaper för morfar.
Att få småplanera för framtiden...
Och att få äta en riktigt härlig söndagslunch i bästa sällskapet.


Jag har joggat!

Första rundan på ett och ett halvt år.
Vilken uppförsbacke det har varit.
Men idag har jag joggat!
Den här j-vla cancern har flyttat in i fel person!


Sportlov

Har för närvarande lite blandade känslor inför den termen. För det första så gläds jag med mina många lärarvänner och fd kollegor, för jag vet hur välbehövligt lovet är. Det är härligt att se alla glada facebookuppdateringar och soliga bilder från div semestrar.
Å andra sidan blir jag lite ledsen av detta. Jag vill också ha sportlov. Jag vill också jobba. Jag vet att många gärna skulle "vara hemma" ett tag från sina jobb men jag kan meddela att 2,5 år utan jobb på många sätt är lite för lång tid...
Ja ja, jag ska inte gnälla. Jag kan ju kolla på skidåkning i alla fall. Det kan man ju också kalla att "sporta".


Dagens citat

JAG VILL INTE!
Igår hörde jag för första gången Alma uttala denna ordföljd. Det var i samband med påklädning på väg hem från dagis och ordföljden upprepades ett tiotal gånger med ganska hög ljudnivå...!
Sedan dess tycks Alma har upptäckt vilken oerhört användbar fras detta är och nu dyker den upp i alla sammanhang...! 😳
När man ska borsta tänderna till exempel, då kan man krypa in bakom toalettstolen och i kombination med ordföljden och ett mycket bestämt kroppsspråk, göra klart för sin mamma att JAG VILL INTE borsta tänderna.


Helgen i bilder

Så var det måndag igen. Inte för att mina veckodagar är så extremt olika men en sak är i alla fall säker och det är att helgen är det bästa för då får vi vara tillsammans! I söndags var Daniel dock uppe i Jönköping och åkte skidor hela dagen så jag och Alma fick klara oss själva, och det gjorde vi ju men vi tog hjälp av fina familjen Carlsson-Lantz.
Men dessförrinnan var det ju lördag och då skulle ju farmor, och Alma också, firas.Det blev en jättefin dag och farmor gav oss högsta betyg. Såhär kan det se ut när man firas 92 åringar och 2,5 åringar!
 


 
 
 
Som sagt styrde vi bilen mot Allerum på söndagen och där fick man "rida hästen". Spännande och mycket roligt!
 

 

Fina hästtjejer!
Det var vå mysiga helg. Hoppas ni också haft det bra.
Nu närmast är det tuffa tag för mig då det är ny scan imorgon och resultatet av den (och vetskapen om min närmaste framtid!) får jag nästa onsdag. Det är ganske låååång väntan det... Hua. Det är dags att "bryta ihop och komma igen", typ. Men det kommer ju att gå den här gången också. Håll tummarna allt vad ni kan för fortsatt bra röntgenbilder!
 

Stanna tiden

Det blir inte mysigare än såhär... ❤


Idag firar vi

att vår älskade dotter är hela 2,5 år men också att hennes älskade gammelfarmor fyller 92 år! Det blir finfika från kakboden i eftermiddag och så har farmor önskat sig kyckling med gorgonzolasås till middag. För övrigt ett recept jag fick av henne för säkert 20 år sedan! Det minsta jag kan göra är ju att bjuda igen för det är en himmelskt god sås det vet många av er som läser bloggen! 😊
Hoppas att ni alla har en skön helg.

Är inte denna bild underbar? 90 1/2 års ålderskillnad är inget hinder för kärlek och ömsesidig beundran ❤.


Lycka är att ha familjen Linderos på besök

Vilken fin eftermiddag vi haft!
Till Almas, ja min med, stora lycka hade vi stora delar av familjen Linderos på besök idag. Även om jag berättat om det för Alma blev det lite av en glad överraskning att bli hämtad på dagis av hela ligan! Sedan blev det lek, mellis, bus och bad för hela slanten! Vad underbart det är att se Almas lycka att få leka med sina kompisar.
 
 
 
  
 

Lite elektronisk kärlek

vill jag härmed skicka till alla er som följer mig, ja oss, på bloggen. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser statistiken och era kommentarer betyder jättemycket. TACK och STOR KRAM på er!
Anna


Skidpremiären avklarad

Det lovar gott inför stundande skidsemester!
Sötnos 😍.


För 4 h sen

lämnade jag hemmet för att åka till Helsingborg och göra lite ärenden samt äta lunch med min fina vän.
När jag nu 4 h senare landar i soffan med en kopp kaffe kan tom jag förundras över min effektivitet...! Jag är nog också lite "tuckig" som Alma skulle sagt, eller vad sägs om detta...?

Först posten för att hämta ut ett paket. Sen panta flaskor och sen till mataffären för några små och snabba inköp. Färdigt i Höganäs, nu Helsingborg. Första stoppet, Biltema, Almas första skidor inhandlas men även en ny sopkvast och snöskyffel. Nästa stop är Rusta, på med charmen för här ska bytas en lampa utan kvitto. Det visar sig gå hur bra som helst men här råkar första spontanshoppingen ske... I och för dig bara värmeljus för 29 kr så det är väl OK? Nu kan jag småspringa i snöyran bort till Siba för inhandlande av div presenter... Check. Nu styr jag bilen mot Väla men även om det finns mycket som lockar en där lyckas jag hålla fokus och ytterligare inplanerade presentinköp avklaras (kan i nuläget inte avslöja mer då jag misstänker att mottagarna är flitiga på bloggen). Nu är det 25 min kvar till lunchen men jag tänker att jag hinner nog till Barnens Hus för att köpa nappar till Alma och en liten gosepresent till Erik och Hannas lilla prins. Han är bara en vecka gammal så jag tror inte att han börjat läsa bloggen än! Klockan 12 är jag på plats för lunch!

Lunchen var lika härlig som alltid men aningen kortare än vanligt då ju vissa faktiskt måste jobba... Vi hann dock även med ett snabbt besök på HM där jag återigen måste erkänna att jag avvek från min lista... 2 Essie-nagellack råkade hoppa på mig... I och för sig välbehövligt och visst förtjänar jag dem?! Innan jag lämnade Hbg hämtade jag pappas post. Tillbaka i Höganäs återstod ett ärende, till leksaksaffären. Kanske inte dödsviktigt men jag hade lovat Alma att hon skulle få pärlor och en pärlplatta... Check. Sista punkten på listan avklarad. Lista? Ni skrattar? Ja, det är väl klart att jag har en lista. Jag är ju jag. 😊

Så, om det är någon som undrar om jag har långtråkigt eller dåligt med saker att hitta på så behöver ni inte oroa er... Här är resultatet av en liten 4 h ärendetur...




Världens sötaste hjälpreda ❤

Jag och Alma grejar lite i köket.
Vi har bakat knäckebröd och tömt diskmaskinen. Håll med om att allting blir mycket roligare när man gör det tillsammans ❤.
Emellanåt tog hon dock pauser i solstolen, det gäller ju att slita ut en generation i taget.... 😊


Så mycket kärlek ❤

Åh vilken mysig helg vi har haft.
"Moster Clara och Johan" har varit på besök och det gillar vi allihopa. Det har varit en lugn och skön helg där vi ändå både hunnit med ett simhallsbesök och dryga 30 km i skidspår (ni får gissa vem som gjorde vad!).

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur mycket min lillasyster och min dotter tycker om varandra. Det är så ärligt och genuint. Alma har varit så lycklig hela helgen men var verkligen helt förstörd när Clara och Johan skulle åka igår. (Hon har kanske även ärvt mitt känslomässiga sätt att hantera separation... 😥)
Alma har verkligen världens finaste gudföräldrar ❤.


Mellomys ❤


Prova mammas skor

Nu är det dags att jämta hem världens finaste ❤. Undrar just hur lång tid det ska ta idag... Just nu är vi nämligen inne på att lära oss knyta skor... Är man 2,5 år så kan det ju ta lite tid... 😊
Så här såg det ut i morse.
Gullunge.


En nostalgitripp

Jag sorterar och organiserar Almas urvuxna kläder.
Vilka minnen de framkallar.
Ååååååh.



Ett ovanligt val?

Idag serverades det för ovanlighetens skull glass till efterrätt hos familjen Kenne-Åström. Alma lade med förtjusning upp på tallriken och tog även på chokladsås. Redan första tuggan spottar ungen dock ut. "Mycket sås". OK tänkte vi, lite för mycket chokladsås. Men nej, det var helt enkelt så att hon inte ville ha glass för i nästa sekund säger hon "Alma mer ris" och går bort till köksön och börjar äta ur Daniels matlåda för morgondagen. Vi skrattar så vi grinar och Daniel funderar nog allvarligt på om hon verkligen är hans dotter. 😊Tokigt, som huvudpersonen själv skulle sagt.


Hemma igen

När jag igår kväll vid 23-tiden klev innanför dörren var det kära återseenden må ni tro. Tårarna bara rann ner för kinderna för att jag var så himla glad att se mina älsklingar och det var verkligen ett virrvarr av känslor. När jag la mig gick jag och hämtade Alma så jag kunde få somna intill henne, det var så underbart. Hon vaknade faktiskt inte då men lite senare på natten insåg hon att jag var där och brast ut "Mamma hemma, mysa sammans". Underbara unge. Tyckte i och för sig inte att hon var lika underbar när hon vaknade vid 05... Herregud hennes morgontider har verkligen spårat ut, det måste försöka åtgärdas...
 
Tänkte bjuda er på några bilder från Spanien idag. Som ni säkert förstått har det varit underbart. Bättre än vad jag vågat hoppas på. Vädret var så fint och jag kunde lapa massa sol, äta god mat och läsa massa böcker. Så lyxigt. Tyvärr blev det som en del vet en tråkig avslutning på resan med ett inbrott i lägenheten där de tog min telefon :-(. Det känns som de tog en del av mitt liv... Bökigt är det nu också innan man fått tag i någon ny men det ska väl ordna sig såsmåningom.
 
KRAM på er alla!

850 sidor

i 2 olika böcker är avklarade sen i torsdags eftermiddag när resan började. Finns det något mer avslappnande än att ligga i en solstol och tokläsa? När man sen blir lite trött på det, ja då lägger man ner boken och tar en tupplur. Herregud vad det är skönt med semester.
Och röda tånaglar i februari borde man se till att ha oftare!

KRAM från Spanien!


Ett snapshot från uteplatsen

Det är inte mycket mer man önskar sig just nu...


Many calories

...säger kyparen och ger oss detta när vi betalat notan. Hej och hå, den lilla shoten var det drag i! Jag vågar nog bara smutta...
Nu tillbaka till solstolen! 😊


Nu har jag det fiiiint!

Spanien bjuder på underbart väder.
Golfklubben bjuder på wifi.
Pappa bjuder på lunch.
Och jag bara njuter.
Fiiiiint.


RSS 2.0