Fantastisk mat

väntar oss och våra gäster till bröllopet.
Oj oj oj så god kvällens meny var...


Ikväll

har vi varit på dagisavslutning. Mysigt.
På Almas förskola finns det nämligen gott om fina vänner, fina "fröknar" och fina föräldrar med för den delen.
Alma var lite blyg till en början (vilket tar ganska ilsket uttryck... 😁) men sen visade hon sött upp hur de gympar, slår på trumman och sjunger. Efter picknicken, där kompisens givetvis verkade godare, var det fullt bus tills hon bokstavligen bröt ihop när vi skulle gå hem (vi var då sist kvar!).
Kan ni se allt detta framför er? För mig var det i alla fall en perfekt första avslutning och det är underbart att se min dotter så lycklig... 😍


1 månad kvar... ❤


Disktjänster säljes

Kan erbjuda lite disktjänster till en billig timpenning om någon är intresserad...?
Hon är extremt noggrann, varje liten pryl ska diskas minst 20 minuter och med ca 1 dl diskmedel... En nackdel skulle kunna vara de något fuktiga spåren hon lämnar efter sig...
Å andra sidan, får man världens sötaste diskare ❤ då får man ju stå ut med lite vatten i köket! 😊


Första gången

på macken sen mitt lilla debakel...
Jag var tokfokuserad må ni tro och ni ser ju vilket handtag som saknas. DIESELHANTAGET.
Bra jobbat Anna 😊.


På söndagar

då rider vi! För det är så himla kul! 😍


Kalaskoma

Medan pappan i den här familjen gör Gud-vet-vad så roar Alma och jag oss själva. Själva och själva, det kanske man inte ska säga när man spenderat dagen på ett dubbelkalas?!
Det var i alla fall ett jättefint kalas och jag och Alma hade som vanligt svårt att slita oss från Allerum. De många intrycken, en liten förkylning och avsaknad av den vanliga 2 h-vilan gjorde till slut att Alma somnade sittande vid 7-tiden. Då tänkte jag att det nog var läge att åka hem... 😊

Nu njuter jag av livet, och lugnet, och ska nog krypa till kojs tidigt med en av mina födelsedagsböcker. Härligt.

Hoppas ni alla har en lördagskväll som ni gillar, oavsett om det är full fart eller lite mer stillsamt som min... KRAM!




Oj oj oj...

Hur ska detta sluta för min älskling?!
Hemtjänsten (!!) 😊 kom precis och levererade denna utrustning tillsammans med rullskidor och instruktioner... Jag tror han kommer att få en rolig dag, hoppas han kommer hem medan jag känner igen honom...!


Vilken underbar födelsedag

Att få ligga inne i sovrummet och höra sin dotter och blivande man "förbereda morgonfirandet" måste vara något av det mysigaste man kan uppleva. Här fällde i alla fall jag dagens första lyckotårar...
När dagens överraskning visade sig vara en tur till Halmstad för spa på Tylösand och middag hos goda vänner ja då började jag ana att detta skulle bli en riktigt härlig födelsedag.
Med de positiva beskeden fylldes mina lungor med lättare luft att andas och när jag låg där i solstolen tillsammans med Daniel och Alma så tänkte jag, och sa till Daniel, att livet faktiskt inte kunde vara bättre. Och så kom där en liten tår igen.
Tack alla för alla fina presenter och hälsningar och all omtanke. Det är rörande. Jag är tacksam att jag har så fina vänner och sen har jag världens mest underbara man och dotter också, eller hur?


En sån där dag

Idag är en sån där dag när man inte märker att det regnar, behandlingen rör en inte i ryggen och framför allt kör man fort med bilen och spelar hög musik!
Viva la vida! 😊




Bästa födelsedagspresenten

Den levererades igår eftermiddag av min läkare.
Hon hade helt plötsligt fått bilderna och hade möjlighet att förkorta min helvetestunnel.
Och vet ni, bilderna är BRA! Det är fortsatt helt avstannat och inaktivt och stabilt. Det finns inte ord nog att beskriva den lättnad och lycka jag känner nu!
Jag ska vara på stranden med mina älsklingar många många gånger till ❤...


En tuff måndag

Inte nog med att man hade en jobbig röntgen idag, strul på sjukhuset gjorde allt ännu mycket värre. Det är kanske lite svårt att förstå men när man har en sådan här tuff grej att gå igenom så förbereder man sig för att klara av alla små moment. När det sen blir strul och ändringar så vill man bara lägga sig ner på golvet och gråta som ett barn. Det är skitjobbigt.

Efter x antal timmar på sjukhuset fick jag i alla fall "bryta ihop och komma igen" på den här vackra platsen. Det kan absolut göras på värre platser. En fin tröst, helt klart.


En underbar dag

Trots att det är extremt tuffa tider nu med stundande röntgen och utvärdering, kryddat med diverse smärtor, så har vi ändå haft en helt underbar dag.
Direkt efter frukost packade vi strandväskan och begav oss ner till "vår egen" strand, Kvickbadet. Klockan var strax innan tio och vi var först på stranden! Helt fantastiskt!
Innan vi flyttade hit tänkte man ju på hur livet skulle bli och just detta, att bara kunna cykla ner till stranden på 5 minuter när man känner för det, var något jag så såg fram emot. Efter en underbar dag idag på stranden kan jag ändå inte låta bli att tänka att jag vill göra detta så många fler gånger. Måtte jag få göra det. Fy f-n vad livet känns orättvist ibland.


Phu

Sjönk precis ned i soffan efter en otroligt lång och fullspäckad dag. Så trött men än en gång tycker jag att det är värt det. Har fått mycket gjort. Skönt.

Fick behandling igår och för att minska mitt illamående får jag lite kortison. Detta hjälper ju mot mycket men har också sina baksidor. En av dem är att jag sover som en kratta och i morse vaknade jag halv fem. Jippi. Man är liksom pigg men ändå skittrött. Och så har känslan egentligen varit hela dagen.
Lilla fröken har dessutom varit på sitt allra envisaste humör (undrar var det kommer ifrån?!) och skulle bestämt cykla trehjuling till och från dagis. Trial and error tänkte jag, hon kommer väl på att det är för jobbigt. Så fel jag hade då, det enda som hände var att vi slog nytt världsrekord i att ta oss hem, en och en halv timme. Hon hade mycket att sköta på vägen kan man säga...

Idag har jag gjort ett kosmetologiskt (finns det något sådant ord?) försök att se lite bättre ut. Har fixat fina ögonfransar. Känns på ett vis väldigt ytligt men det hjälper i alla fall lite eller hur? Och förutom 2,5 h på salong så passade jag på att göra ärenden på Väla denna första riktiga sommardag. Helt fel planerat men det sägs att jag ska gifta mig om några veckor och då finns det ju lite att fixa med liksom...
Ja ja, imorgon kommer det nog en solstolsbild här på bloggen, nu säger jag snart god natt! Tror inte ens jag orkar kolla schlagern och då mina vänner är jag trött...


Bröllopsbestyr

Vissa bröllopsbestyr är ju mer krävande än andra. Att hämta sådana här små lådor med innehåll är inte alls särskilt krävande. Rent ut sagt bara helt fantastiskt. Ska jag verkligen behöva vänta en och en halv månad tills jag får ha den på mig...? ❤


Bus!

Det vilar inga ledsamheter över den här tjejen precis...
Mitt hjärta ❤


Dåligt väder

Ja det finns det faktiskt. Och fastän vi HAR bra kläder så blev vi inte långvariga i folkparken idag.
Bättre att mysa i soffan och kolla på Madicken.


"Lulla lulla lulla"

Vi rullar en överraskning till pappan på jobbet. Skvallra inte...


En söndagsutflykt

kan ju te sig på många olika vis och olika platser kan besökas. För familjen Kenne-Åström innebar den idag att rädslan för en Bamsestaty skulle övervinnas, den som står i Rune Andreassons hemby, Viken.
Efter en lite trevande start var Alma mycket imponerad över att ha träffat Bamse på riktigt!


Tur

att gammelfarmor redan haft vattkoppor för då kan man ju chilla lite hos henne!


Bröllopsplanering

Ledsen för lite bloggtystnad men faktum är att vi ägnat oss åt en del bröllopsplanering!
Min fina vän Johan, blivande toastmaster, och han tillika fina sambo Maria, även födelsedagsbarn, spenderade torsdagen tillsammans med oss. Det blev en härlig dag och samtalsämnena tycktes som vanligt aldrig sina. Det blev ju inte mindre trevligt när vi körde lite champagneprovning inför bröllopet heller... 😊

Igår fortsatte bröllopsbestyren med att Daniel shoppade kläder, jag var hos vår härliga fotograf och på eftermiddagen var vi och pratade med restaurangen som ska fixa maten. Alltihop gav i alla fall mig en härlig energi och lite pirr då man faktiskt inser att det inte är särskilt långt kvar... ❤

Alma hjälper till på sitt sätt genom att avklara vattkopporna nu och inte sen... 😝 Men trots prickarna var det väldigt roligt att spendera eftermiddagen hos morfar, inte minst har han ett prima klätterträd!


Skönt!

Med två eminenta fönsterputsare i familjen kan man ju luta sig tillbaka och ladda för dagens besök! 😊


Dagens konversation

Hört från ICAs parkeringsplats:
- Men vad gör du Alma?
- Jag bara kollar.
- Vad kollar du på då?
- Pisse-Nisse.
- Jaha. Ser du honom då?
- Neeeeeej mamma. Han är ju med Pippi på rymmen!

Underbara unge. Då förgyller mina dagar mer än vad du någonsin kan förstå. ❤


Tvära kast

Idag är det lite annat väder här i Höganäs...
Då får man fokusera på att 1. Man slipper att vattna gräsmattan 2. Man gillar sin regnkappa. Eller så tycker man bara att detta är j-vla onödigt väder, det kunde väl varit som igår?!


En premiär till!

När termometern visade 20 varma grader och trädgården ju var lika vindskyddad som vanligt, ja då var det inget att vänta på...
Almisen avklarade badpremiären!
En härlig syn som ger en hopp om att sommaren verkligen snart är här!


Hon överlevde!

Pärlan är hemma igen.
Frisk och kry och doftandes diesel. 😊
Jag kan tipsa er som planerar att gå i mina fotspår att det är MYCKET BÄTTRE om man inte kör med bilen efter tankning (som jag faktiskt lyckades undvika). Då kan man lösa ut den på verkstaden utan att ta banklån. Typ.



Premiär!

Här går det undan. Samma vecka som man lär sig cykla är det även dags att lära sig att spela brännboll! Inte vår lilla älskling emot som både slog och sprang skrattandes som den lyckliga lilla tjej hon var!
Kusin Nova hade fixat ett jättefint kalas med god mat, brännboll och finfika på det. Och just det, flera gäster i tvåårsåldern samt en stor studsmatta gjorde ju inte dagen mindre rolig! 😊

Mindre roligt var att Daniel nu ikväll åkt till Tyskland så jag och Alma får försöka klara oss själva tills på onsdag. Blir onödigt ensamt tycker vi...


Döda mig.

Jag har precis tankat bensin i vår dieselbil.
Borde det inte finnas någon spärr för idioter som mig? 😫


Världens bästa altan?

Kan faktiskt vara vår egen.
Den är definitivt INTE den vackraste, även om den förhoppningsvis kan bli när den hamnar tillräckligt högt upp på to-do-listan, men läget är banne mig helt perfekt!
Vi hade sommarvärme kl 19 och Daniel var tvungen att ta av sig till T-shirt. Den hemlagade pizzan och rosevinet smakade förträffligt och jag känner att detta är bara en i raden av kvällar vi kommer att toknjuta här! 😊
Hoppas ni alla får en skön helg.


Lättroad

Barn tycks ju ständigt befinna sig i "olika faser". Är det inte det ena så är det det andra. Jag undrar dock om den här fasen ingår i standardfaserna...
Alma är för närvarande mer eller mindre besatt av trafikljus. Flera gånger om dagen utbrister hon "köra till gubben mamma?". Sen fortsätter hon att rabbla sitt mantra "röd gubbe måste vänta, grön gubbe nu KÖRA". Och så ska jag säga att hon är duktig som vet detta. Och det gör jag ju förstås.

Igår var det ju riktigt lycka då hon ju cyklade själv från dagis och således själv kunde cykla till korsningen. Och där stod vi sen som vanligt och tryckte på knappen och förundrades över gröna och röda gubbar. Ett par vändor över gatan blev det också men det roligaste är egentligen att bara titta. Tänk vad livet kan vara spännande när man är liten. Och vad lite det kan krävas för att ha roligt.


A real first

Vi har en dotter som igår lärde sig cykla på en riktig cykel. "Samma som Lotta" (red. anmärkn. Lotta på Bråkmakargatan)
Idag cyklade hon själv till dagis.
Hur fort får det lov att gå egentligen?
Stora tjejen.... ❤


RSS 2.0